La meva vida laboral s’ha desenvolupat en l’àmbit de l’ensenyament a l’educació secundària, però ja des de l’any 1973  m’interesso per la ceràmica i des de llavors –amb intervals- he disposat d’un racó on treballar el fang.

 

Em considero autodidacta, tot i que he fet estades d’aprenentatge en tallers d’altres ceramistes. Treballo al torn modelant peces utilitàries en gres: bols, tasses, conques, teteres, etc, que després decoro amb engalbes i esmalto fent servir esmalts propis on les cendres hi juguen un paper important. També faig ceràmica de raku, bols exclusivament.

 

Intento que les meves peces transmetin a qui les fa servir la immediatesa i simplicitat del treball al torn i la seva connexió amb el fang.

 

D’ençà de la meva jubilació, he tingut l’oportunitat de fer projectes més ambiciosos com les instal·lacions que vaig presentar a la cisterna del Museu d’Història de la Ciutat de Girona (“La pena de les ànimes” 2012) , al claustre de Sant Pere de Galligants per a Girona Temps de Flors ( “Aiguabarreig” 2013) o la intervenció al club de tennis de la Bisbal d'Empordà ("Pilotes Fora" 2014)

 

Pàgina de Facebook d'Eugeni Penalva

 

Contacte

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now