top of page
Retrato de Eugeni Penalva

La meva vida laboral s’ha desenvolupat en l’àmbit de l’ensenyament a l’educació secundària, però ja des de l’any 1973  m’interesso per la ceràmica i des de llavors –amb intervals- he disposat d’un racó on treballar el fang.

 

Em considero autodidacta, tot i que he fet estades d’aprenentatge en tallers d’altres ceramistes. Treballo al torn modelant peces utilitàries en gres: bols, tasses, conques, teteres, etc, que després decoro amb engalbes i esmalto fent servir esmalts propis on les cendres hi juguen un paper important. També faig ceràmica de raku, bols exclusivament.

 

Intento que les meves peces transmetin a qui les fa servir la immediatesa i simplicitat del treball al torn i la seva connexió amb el fang.

 

D’ençà de la meva jubilació, he tingut l’oportunitat de fer projectes més ambiciosos com les instal·lacions que vaig presentar a la cisterna del Museu d’Història de la Ciutat de Girona (“La pena de les ànimes” 2012) , al claustre de Sant Pere de Galligants per a Girona Temps de Flors ( “Aiguabarreig” 2013) o la intervenció al club de tennis de la Bisbal d'Empordà ("Pilotes Fora" 2014)

 

Pàgina de Facebook d'Eugeni Penalva

 

Contacte

 

bottom of page