top of page

BOLS TIBETANS

Participació a Artistes a Cel Obert 2016

​

Museu de la Ceràmica de Quart

PILOTES FORA

Obra mural realizada en julio de 2014 en el Club de Tenis de La Bisbal d’Empordà (Girona).

 

Esta instalación es un buen ejemplo de como con unos pocos elementos, en este caso de cerámica, se puede proporcionar a una construcción que contaba con una superficie de cemento sin elementos que la hicieran atractiva desde el punto de vista estético. Esta obra mural tiene además la particularidad de estar realizada mediante elementos hechos al torno, por lo que introduce un diálogo entre la artesanía y los procesos más tradicionales con la arquitectura.

 

Leer más

AIGUABARREIG

Aiguabarreig, una instal·lació de flors de gres d'Eugeni Penalva (2013).

Aquesta instal·lació dibuixa, al claustre romànic del monestir benedictí de Sant Pere de Galligants de Girona, la silueta que formen els rius Ter, Onyar i Galligants a la cruïlla on conflueixen les seves aigües configurant l'illa del Ter.

La instal·lació reuneix cap a cinc-centes peces de gres blanc que van ser tornejades a la roda de terrissaire, decorades amb engalba blava de cobalt i cuites a 1300ºC.

OFRENDA A JÚPITER

Instalación para el muro de la Torre del Llamp, o de Júpiter, ubicada en el Jardí dels Alemanys, un jardín cercado por la muralla de la catedral de Girona (2012).

 

La instalación estaba compuesta de 25 placas de 50x50cm que llevaban en el centro unos cuencos torneados, deformados y decorados que sugerían formas florales.

Todo ello en gres cocido en horno de gas a 1300º. Las placas fueron texturadas con utensilios vegetales: cortezas de alcornoque, esteras de esparto o de otras fibras, cuerdas, etc. Se utilizaron esmaltes de cenizas, de madroño concretamente.

 

Las piezas pendían de cables de acero suspendidos de los barrotes del balcón de la torre, formando una especie de tapiz floral en homenaje a Júpiter, a quien, en la época romana, estaba dedicada la torre; contenía también una plegaria para que aplacase su ira.

 

Leer más

LA PENA DE LES ÀNIMES

La pena de les ànimes és un conjunt de figures de gres que treballo molt ràpidament, sense fer servir cap estri, només les mans per estirar el fang i els dits per fer-ne la boca i els ulls.

 

Són ànimes en pena, éssers esbalaïts i turmentats, que vagaregen dins d’un aljub buit i claustrofòbic tot esperant que algú els alliberi.

 

Estols d'éssers desubicats, que no troben el seu lloc,  amb els que he volgut expressar la incertesa i el desassossec dels temps actuals. 

MATERIAL ESCOLAR

Recreació en ceràmica d'una aula d'una escola rural dels anys 50. 

 

Ressenya de Francesc Carbonell

 

Text de Walter Benjamin que va inspirar la instal·lació

BOLETS A LA COVA

Sota la plaça Major de Sant Sadurní de l’Heura (Baix Empordà) hi ha una cisterna pública d’origen medieval -en diuen els valls- que recollia les aigües pluvials. Molta gent del poble hi anava a proveir-se d’aigua per l’ús domèstic i per abeurar el bestiar; ho fèiem carretejant  semals amb un carretó. Es va fer servir fins a principis dels anys setanta del segle passat. Fa uns anys la van dessecar i van construir un accés perquè es pogués visitar, també van posar-hi una reixa. L’obren per la Fira del Bolet i acostumen a fer-hi alguna exposició per atraure els visitants. Quan enguany em van proposar fer una exposició de ceràmica vaig pensar que el més adient seria escampar una bona clapa de bolets de tota mena. N'he fet vora dos-cents.  Són peces tornejades a la roda de terrisser, esmaltades amb esmalts d’elaboració pròpia i cuites a 1270º en un forn de gas. He fet servir diversos fangs de gres i he intentat plasmar-hi les formes i els colors dels bolets que es fan a les Gavarres.

 

Novembre de 2015

bottom of page